درمان های موضعی در درماتیت آتوپیک در بزرگسالان
اگزما یک بیماری پوستی شایع است که باعث خشکی و خارش پوست میشود. این بیماری عملکرد سد دفاعی پوست را که مسئول حفظ رطوبت و محافظت از بدن در برابر عوامل خارجی است، تضعیف میکند.
درماتیت آتوپیک در بزرگسالان
آنچه در این مقاله میخوانیم:
- درماتیت آتوپیک (AD) چیست؟
- علائم بیماری درماتیت آتوپیک (AD) چیست؟
- عوارض درماتیت آتوپیک چیست؟
- علل درماتیت آتوپیک
- روشهای درمان درماتیت آتوپیک چیست؟
- سخن پایانی
1. درماتیت آتوپیک (AD) چیست؟
درماتیت آتوپیک (AD) یک بیماری مزمن پوستی است که باعث خشکی، خارش و التهاب پوست میشود. این بیماری در کودکان خردسال شایع است، اما در هر سنی میتواند ایجاد شود. در بسیاری از موارد، علائم AD به صورت دورهای شعلهور میشوند که در این زمان اغلب بیماران شروع به خاراندن پوستشان میکنند. این امر میتواند به التهاب بیشتر پوست و بدتر شدن علائم منجر شود.
2. علائم بیماری درماتیت آتوپیک (AD) چیست؟
- تاول
- خارش
- خشکی پوست
- ایجاد زخمهای دردناک
- ضخیم شدن و ورم پوست
- چین خوردن، پوسته پوسته شدن و دلمه بستن پوست
- راش (قرمزی پوست) امکان دارد، شبیه سوختگی باشد
3. عوارض درماتیت آتوپیک چیست؟
1. آسم و تب یونجه:
بسیاری از این بیماران به آسم و تب یونجه مبتلا میشوند. این ممکن است قبل یا بعد از بروز درماتیت آتوپیک رخ دهد.
2. آلرژی غذایی:
افراد مبتلا به درماتیت آتوپیک اغلب دچار آلرژی غذایی میشوند که کهیر یکی از علائم اصلی آن است.
3. پوسته پوسته شدن و خارش مزمن پوست:
یک بیماری پوستی به نام نورودرماتیت (لیکن سیمپلکس مزمن) با خارش بخشی از پوست شروع میشود و شما را وادار به خاراندن میکند. خاراندن پوست فقط تسکین موقتی ایجاد میکند و در حقیقت باعث خارش بیشتر آن میشود، چون فیبرهای عصبی پوست را فعال میکند. با گذشت زمان، ممکن است شما به خاراندن عادت کنید که این میتواند باعث تغییر رنگ، ضخیم شدن و چرمی شدن آن ناحیه از پوست شود.
4. ایجاد لکههایی که تیرهتر یا روشنتر از سایر نواحی پوست هستند:
این مشکل در افرادی که پوست تیره دارند بیشتر دیده میشود و بهبودی آن ممکن است چند ماه طول بکشد.
5. عفونتهای پوستی:
خاراندن مکرر پوست میتواند باعث ایجاد ترک و زخمهای باز شود. اینها خطر عفونت باکتریایی و ویروسی را افزایش میدهند. عفونت پوست میتواند گسترش پیدا کند و زندگی بیمار را در معرض خطر قرار دهد.
6. درماتیت دست:
این عارضه به ویژه در افرادی دیده میشود که دستهایشان اغلب خیس است و دائما با شویندهها، ضدعفونیکنندهها و صابونهای خشن سروکار دارند.
7. درماتیت تماسی آلرژیک:
این عارضه شامل بثورات خارشداری است که در اثر لمس کردن موادی که به آنها حساسیت دارید ایجاد میشوند. رنگ بثورات بسته به رنگ پوست شما متفاوت است.
8. مشکلات سلامت روان:
درماتیت آتوپیک احتمالا به دلیل خارش مداوم پوست و اختلال خواب با افسردگی و اضطراب همراه است.
4. علل درماتیت آتوپیک
علت دقیق اگزما آتوپیک ناشناخته است. این بیماری از یک واکنش ایمنی نادرست ناشی میشود که سلولهای التهابی را در پوست افزایش میدهد و باعث ظهور علائم میشود. شعلهور شدن علائم درماتیت آتوپیک میتواند محرکهای مختلفی داشته باشد، اما محرکهای رایج عبارتند از:
- تعریق
- استرس
- ورزش سنگین
- خاراندن پوست
- هوای سرد و خشک
- پارچههای پشمی و مصنوعی
- آلرژنها (گرده گیاهان و گرد و غبار)
- صابونها، شویندهها و پاککنندهها
- محرکهای فیزیکی (خاک، شن و دود)
- حمام طولانیمدت یا دوش گرفتن با آب داغ
5. روشهای درمان درماتیت آتوپیک چیست؟
این بیماری هر چند که بهصورت کامل قابل درمان نیست، یعنی درمان قطعی برای آن وجود ندارد. اما روشهای متعددی برای کاهش علائم آن وجود دارد. درماتیت آتوپیک بر اساس شدت علائم امکان دارد، تاثیرات متفاوتی داشته باشد.
براساس منابع علمی، درمانهای متعددی برای درماتیت آتوپیک پیشنهاد شده است. درمانهای پیشنهاد شده شامل استفاده از محصولات ضد التهابی و کرمها، استفاده از وسایل یخی بهمنظور کاهش خارش و آرامش پوست، به کارگیری تراپی نوری و در صورت نیاز مصرف داروهای خوراکی مانند منعقدکنندهها (برای بهبود علائم روده) و آنتی هیستامینها (برای کاهش خارش) است.
6. سخن پایانی
با شناخت علائم و راههای درمان بیماری درماتیت آتوپیک میتوانید علائم و شدت آنها را کاهش دهید. بهطورکلی برای کاهش این بیماری پوست خود را مرطوب نگه دارید. استفاده از مسکنها و آنتی هسیتامینها جهت کاهش و کنترل علائمی مانند خارش به شما کمک میکنند.
0 دیدگاه